Ara llegint
Arriben els sortejos dels horts urbans i taules de cultiu de Palma

Arriben els sortejos dels horts urbans i taules de cultiu de Palma

La setmana que ve tindran lloc els sortejos per a particulars i entitats dels horts urbans i taules de cultius de la xarxa d’horts urbans ecosocials de Palma, tal com preveuen les bases reguladores de la tercera convocatòria de l’asignació de l’ús privatiu de parcel·les i taules de cultiu.

Pel que fa a particulars, el sorteig de parcel·les de cultiu tindrà lloc el dimarts 28 de juliol de 2020 a les 11h a les instal·lacions del magatzem del Departament d’Infraestructures i Accessibilitat, a Son Pacs. Entraran en aquest sorteig les persones que s’havien inscrit en el seu moment al període establert per a sol·licituds. Aquestes persones podran estar presents durant el sorteig, que s’ha previst complint les mesures sanitàries.

La regidora d’Infraestructures de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, ha explicat que a la nostra ciutat, “els horts urbans tenen un marcat caràcter social i generen molta demanda, especialment en aquests moments, en el sentit d’autoabastiment de productes saludables”.

El sorteig per a entitats o associacions sense ànim de lucre tindrà lloc el divendres 31 de juliol a les 11h en el Parc Urbà de Son Parera,

Aquesta experiència a l’any 2010 es va iniciar amb la creació de 5 horts urbans, dividits en parcel-les, ubicats als 5 districtes de Palma, un per a cada districte. Actualment hi ha un total de 126 parcel-les i 3 blocs amb dotze taules de cultiu cadascun.

Angélica Pastor, ha explicat que a implantació dels horts als diversos punts del municipi ha seguit “un procés de millora contínua” i ha destacat el “compromís municipal” amb aquest equipament municipal.

En aquesta linia i amb la idea de ser més àgils en el sistema de gestió dels horts urbans s’ha creat una “llista d’espera”, tant per a persones físiques com per a associacions o entitats que treballen amb persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social, de la que podran resultar nous adjudicataris de llicències atesa la seva manca de caducitat.

Els beneficiaris

Pel que fa a les 126 parcel·les, poden ser beneficiaris persones fisiques que tinguin com a mínim 65 anys, que no disposin de l’ús de cap altre hort, municipal o privat, al municipio de Palma i que no estiguin empadronats amb altra persona adjudicatària d’un hort, entre d’altres.

Les persones fisiques beneficiàries de l’ús de parcel·les de conreu desenvoluparan personalment les activitats objecte de la llicència a atorgar, encara que podran disposar del suport d’un màxim d’una persona qui podrà ajudar a l’adjudicatari o substituir-lo quan sigui necessari.

També podran ser beneficiàries de parcel·les associacions o entitats sense ànim de lucre amb objecte social dirigit beé a persones amb algun tipus de discapacitat auditiva, psíquica i/o visual, o be, a persones en procés de reinserció social i/o a la realització d’activitats d’oci per a gent gran i/o; sempre que totes elles compleixen els requisits establerts a les bases.

De les 126 parcel·les, 12 es reserven a dones que compleixin els requisits, i 10 a associacions o entitats sense ànim de lucre que compleixin els requisits

Pel que fa a la cessió dels tres blocs de 12 taules de cultiu del Parc de Son Perera, adaptats a persones amb mobilitat reduïda els beneficiaris seran les associacions o entitats sense ànim de lucre amb objecte social dirigit a aquestes persones, que compleixin la resta de requisits establerts a les bases.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt