Ara llegint
El Govern regularà el busseig dins les reserves marines

El Govern regularà el busseig dins les reserves marines

El Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, duu a terme un procés de consulta que té per objecte conèixer l’opinió de la ciutadania prèviament a la redacció d’una Ordre per regular el busseig dins les reserves marines de les Illes Balears. Les organitzacions més representatives potencialment afectades per la norma futura poden ara opinar i fer aportacions.

L’ordre pretén regular el busseig d’observació a les reserves marines per, de forma equivalent a les reserves marines de competència estatal, fixar uns estàndards mínims de qualitat i seguretat i donar a conèixer als bussejadors quins són els objectius de les reserves marines. Així mateix, solucionar els conflictes que sorgeixen entre els pescadors professionals i els bussejadors, remarcant el caràcter pesquer de les reserves marines.

La idea d’elaborar un Ordre per regular el busseig dins les reserves marines de les Illes Balears, sorgeix de la necessitat de fixar uns estàndards mínims de qualitat i seguretat i donar a conèixer als bussejadors quins són els objectius de les reserves marines, de forma equivalent a les reserves marines de competència estatal.

D’aquesta manera serà possible informar els bussejadors dels objectius i característiques de les reserves marines de les Illes Balears, fixar uns estàndards mínims de qualitat i seguretat de les immersions dins de les reserves marines i remarcar el caràcter pesquer de les reserves marines.

La Direcció General de Pesca i Medi Marí considera que s’ha de optar per la redacció d’un Ordre perquè es tracta de desenvolupar un Decret ja existent.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt