Ara llegint
Guerra contra la processionària dels pins de Formentera

Guerra contra la processionària dels pins de Formentera

El Servei de Sanitat Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori té previst iniciar, demà dimecres, la primera jornada de tractament aeri contra la processionària del pi, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Tal com es va explicar en la xerrada informativa telemàtica celebrada el passat 29 de setembre, enguany, s’aplicarà, per quart any consecutiu, tractament aeri sobre una superfície aproximada de 1600 ha. En aquesta primera jornada prevista, s’aplicarà el tractament aeri a la part oest de l’illa.

El producte fitosanitari que s’aplicarà serà el mateix que en campanyes anteriors: Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. Es tracta d’un producte de tipus biològic, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Només pot romandre uns pocs dies sobre les fulles ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta a les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.

D’aquesta manera, la conselleria de Medi Ambient i Territori compleix el compromís assolit amb el ple del Consell de Formentera que, el 2016, va aprovar la petició a l’ens competent (en aquest cas, el Servei de Sanitat Forestal) per executar un Pla d’actuació que incloïa la previsió d’aplicar aquest tipus d’actuació durant quatre campanyes consecutives (2017-2020).

Els interessats que requereixin més informació poden consultar la pàgina web http://sanitatforestal.caib.es o telefonar al telèfon gratuït del Punt d’Informació Ambiental (PIA): 900 15 16 17. També es pot cridar al Consell de Formentera al 971321210 – Ext. 1.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt