Ara llegint
La Fundació Endesa amb els nins per la sostenibilitat

La Fundació Endesa amb els nins per la sostenibilitat

Endesa Educa Digital, un programa gratuït de la Fundació Endesa per a fomentar la sostenibilitat entre els alumnes de 3r i 4t de Primària, ha arrencat el nou curs. La seva metodologia ludificada es fonamenta en continguts en línia i un equip d’experimentació per a promoure el coneixement de l’energia i un ús eficient d’una forma fàcil i divertida.

La plataforma ja és accessible des de finals de setembre i el termini d’inscripció es tancarà el 30 de novembre. Hi ha 500 places disponibles. Es pot accedir a la inscripció a través del següent enllaç: https://www.endesaeduca.com/Landing/EndesaEducaDigital/cat

Els participants rebran un correu electrònic de benvinguda amb una breu explicació de com començar l’experiència Endesa Educa Digital. Els professors, per a poder aconseguir l’equip d’experimentació necessari per a dur a terme les “missions energètiques”, hauran de contestar un breu qüestionari sobre el contingut teòric de la plataforma i apuntar-se a un seminari web (webinar) de benvinguda.

Una nova edició

Aquesta nova edició del programa fomenta la participació de les famílies dels alumnes, ja que hi ha una missió, sota el títol de “Les nostres bombetes són estalviadores?”, en la qual els pares podran ajudar als fills. Les famílies participants hauran de fer un recompte de les bombetes que tenen a casa i diferenciar-les per tipus, al mateix temps que hauran de destriar-ne la potència.

Una altra novetat de la plataforma en aquest nou curs escolar és la creació de fòrums per a compartir experiències educatives amb la resta dels participants. S’hi obriran fils de conversa en els quals els participants podran donar la seva opinió i generar fils comunicatius.

A més, en aquesta edició, els grups que ho desitgin podran participar en el concurs interescolar “Salvar el món” per a proposar noves idees energètiques als “Energy Corps” que protagonitzen el joc d’Endesa Educa Digital.

Endesa Educa ja compleix 20 anys

Endesa Educa va néixer fa 20 anys amb la finalitat de difondre coneixements sobre l’energia i la sostenibilitat de manera dinàmica i entretinguda, mostrant com funciona el món energètic, des de la generació dels recursos, fins al seu ús eficient i racional. Més de 45.000 nins i joves d’arreu de l’estat hi participen cada any.

A les Illes Balears, en el darrer curs, hi ha participat 1.252 alumnes, en un conjunt de 48 activitats, distribuïdes en 24 centes educatius.

L’ampli material en línia disponible a través d’Endesa Educa ofereix, a més de formació molt útil a través de jocs i experiments, una gran varietat d’activitats virtuals i de continguts multimèdia.

Per a aquest curs escolar 2020-2021, amb motiu de l’alerta sanitària que vivim, l’equip d’Endesa Educa ha dissenyat nous recursos educatius gratuïts que es podran descarregar des de la pàgina web del programa perquè els docents els implementin a l’aula.

Així mateix, es podran completar aquests coneixements a través del blog i del canal de YouTube d’Endesa Educa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt