Ara llegint
L’incendi ha devastat el 25% del parc de l’Albufera

L’incendi ha devastat el 25% del parc de l’Albufera

L’incendi forestal que durant el cap de setmana ha afectat l’Albufera d’Alcúdia i que a mitjan horabaixa d’ahir diumenge es va donar com a extingit, ha cremat un total de 438 hectàrees de canyet, segons ha donat a conèixer l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), la qual cosa el converteix -amb diferència- en l’incendi més important de l’any.

Malgrat això, durant la nit passada s’ha continuat vigilant la zona per evitar que es pogués reactivar algun focus.

Entre el 80 i el 90% de la superfície cremada es correspon amb superfície del Parc Natural i es calcula que s’ha calcinat un 25% d’aquest espai natural.

El foc es va iniciar el divendres durant una forta ventada que va propiciar la propagació ràpida de les flames. Precisament el vent va impedir l’actuació dels mitjans aeris durant el capvespre de divendres, moment en el que va experimentar ràpids avanços. Les característiques del terreny varen, a més, dificultar molt l’actuació dels mitjans terrestres de cara a poder controlar l’incendi.

Segons les primeres investigacions es tractaria d’un incendi de causa humana amb dos focus diferents. A banda de l’afectació de l’àrea natural, un total de tres habitatges resultaren calcinats i altres dos han sofert danys al seu exterior. Una vintena de persones varen haver de ser evaquades durant l’incendi. Les instal·lacions del parc no han sofert danys de consideració.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt