Ara llegint
Tanquen les àrees recreatives per evitar massificacions

Tanquen les àrees recreatives per evitar massificacions

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar ahir una resolució de la consellera de Salut i Consum per la qual s’estableix el tancament de les quaranta-set àrees recreatives que gestiona l’IBANAT a partir d’aquest mateix divendres com a mesura de prevenció contra la COVID-19.

Més concretament, s’estableix que, davant el risc de massificació, queden tancades les àrees recreatives que gestiona l’IBANAT i es prohibeix l’ús recreatiu del foc i l’ús de les infraestructures fins que la condició sanitària ho permeti.

La resolució s’ha aprovat a proposta de la Conselleria de Medi Ambient i Territori una vegada s’ha constatat que l’IBANAT, òrgan gestor d’aquestes àrees, no té capacitat de control de l’aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per a fer front a la COVID-19, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l’ús de mascareta.

La Conselleria ha tengut en compte, a més, peticions en aquest sentit de diversos batles de municipis de la Serra així com del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

L’IBANAT gestiona un total de 47 àrees recreatives a les Illes Balears, les quals són espais recreatius d’accés lliure ubicats en el medi natural on els usuaris hi troben fogons, taules i altres infraestructures com banys químics i parcs infantils amb la finalitat que els usuaris trobin un espai recreatiu on poder cuinar i menjar compartint aquests espais amb el propi grup de persones i amb altres grups de persones desconegudes.

En aquestes àrees recreatives l’accés és lliure, sense barreres d’accés i sense la possibilitat que els treballadors de l’IBANAT puguin controlar l’aforament d’aquests espais ni realitzar tasques de desinfecció a les infraestructures entre l’ús dels diferents usuaris.

Els usuaris de les àrees recreatives comparteixen les mateixes infraestructures, de manera que cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19, especialment la necessitat de mantenir una distància de seguretat, especialment entre persones no convivents. Cal tenir en compte que alguna d’aquestes àrees recreatives té capacitat d’acollir fins a un miler de persones.

Fins ara, es permetia l’accés a les àrees recreatives tot i que no s’hi permetia l’ús recreatiu del foc per motiu de la temporada d’alt risc d’incendis forestals, que finalitzà dia 15 d’octubre. Així mateix, s’havien precintat els llocs comuns com a mesura dissuasòria. Tot i així, els darrers dies ja s’han registrat alguns episodis de massificació en aquests espais, circumstància que ha motivat la petició de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt