Ara llegint
Una vintena d’educadors ambientals nous

Una vintena d’educadors ambientals nous

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el director gerent de l’AETIB, Manel Porras, han visitat avui dematí el Parc Natural de s’Albufera des Grau, un dels indrets on, actualment, s’està executant el projecte «Campanya d’informació i vigilància en espais de rellevància ambiental», finançat amb 840.000 euros provinents dels fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El projecte permet la creació de 21 llocs de feina d’educador ambiental durant un període que va dels cinc als dotze mesos. La seva tasca serà, d’una banda, informar els visitants de la normativa d’ús públic vigent en l’espai concret; de l’altre, recopilaran informació sobre queixes, dubtes o suggeriments dels usuaris que seran utilitzats per la conselleria de Medi Ambient i Territori per a millorar el servei que s’ofereix en aquests espais.

En aquest sentit, Mir ha destacat que «l’accés i gaudi dels espais naturals per part de la ciutadania son un dels objectius cabdals d’aquesta conselleria sense menystenir la importància per a la ciutadania de ser informada dels seus deures vers la conservació d’aquests espais».

El projecte està dividit en dos lots: el primer, preveu la contractació de fins a 11.273 hores anuals efectives de prestació de servei a sis espais naturals protegits de l’arxipèlag. El contracte preveu l’actuació durant cinc mesos (de maig a setembre) als parcs naturals però, a causa de l’estat d’alarma, la prestació del servei ha començat dia 15 de juny i acabarà dia 30 de setembre. Al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana el contacte preveu actuar durant un any. Tot i que la prestació del servei s’ha interromput durant l’estat d’alarma, s’ha reiniciat el 15 de juny i està previst que acabi dia 31 de desembre.

Les actuacions a realitzar estan majorment relacionades amb la informació sobre activitats permeses, autoritzables i no permeses dins l’àmbit de l’espai natural, divulgació dels valors i característiques que han propiciat la protecció de l’espai i la recomanació d’itineraris segons l’època de l’any.

A banda del Parc Natural de s’Albufera des Grau, els informadors actuaran al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i als parcs naturals de Mondragó, l’Albufera, Ses Salines d’Eivissa i Formentera i a la Reserva Natural de s’Albufereta

El segon lot preveu la contractació de fins a 8.050 hores anuals efectives de prestació del servei a cinc Llocs d’Importància Comunitària (LIC) que agrupen diferents espais de rellevància ambiental. La tasca dels educadors consistirà a informar els visitants sobre els valors de l’espai natural, de les bones pràctiques per a la conservació i oferir informació general d’interès turístic.

Les cinc zones on s’actuarà son les següents:

– Zona Mallorca 1: Itinerari Platja de Son Bauló fins a la Punta des Fenicis, al LIC ES5310095 – Can Picafort, al terme municipal de Santa Margalida.
Itinerari sa Canova, al LIC ES53110029-Na Borges, en els termes municipals de Santa Margalida i d’Artà.

Itinerari Cala Torta, Cala Mitjana i Cala Estreta, al terme municipal d’Artà; al LIC i ZEPA ES0000227–Muntanyes d’Artà.

Itinerari Cala Agulla- Cala Mesquida, al terme municipal de Capdepera.

– Zona Mallorca 2: Itinerari Punta de n’Amer, del LIC ES5310096 – Punta de n’Amer, al terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar.
Itinerari Cala Falcó, Cala Varques, Cala Pilota i Cala Magraner, LIC ES5310098 – Cales de Manacor, al terme municipal de Manacor.

Itinerari del Cap de ses Salines – Platja des Caragol – Cala Màrmols LIC i ZEPA ES0000228 – Cap de ses Salines, al terme municipal de ses Salines.

– Zona Menorca: Itinerari Cala Galdana.

Itinerari Macarella- Macarelleta.

Itinerari platges de Son Saura- Cala des Talaier- Cala en Turqueta, del LIC i ZEPA ES0000240 – Costa Sud de Ciutadella, al terme municipal de Ciutadella.

– Zona Eivissa, que inclou:

Itineraris al LIC ES5310033 –Xarraca, al terme municipal de Sant Joan de Labritja. Cala Benirràs – Cala Xarraca – s’Illot des Renclí – Cala des Xuclar

Itineraris al LIC ES5310032- Cap Llentrisca-sa Talaia, en el terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

Itineraris al LIC ES5310034- Serra Grossa Pedrera d’en Canyes a la Serra Grossa, al terme municipal de Sant Antoni de Portmany i d’Eivissa.

– Zona Formentera: Itineraris al LIC i ZEPA ES5310024-la Mola.

Itineraris al LIC i ZEPA ES5310025-Cap de Barbaria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt