Ara llegint
Vigilància privada per garantir un ús correcte de les zones d’acampada

Vigilància privada per garantir un ús correcte de les zones d’acampada

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha contractat un servei de vigilància nocturna a les tres zones d’acampada que gestiona a Lluc davant l’increment, les darreres setmanes, d’episodis d’incivisme a les instal·lacions.

La vigilància serà operativa tots els divendres i dissabtes d’agost i setembre en horari de 19 h a 5 h. El servei començarà a partir de demà divendres.  Les funcions de l’operatiu seran les següents:

– Control d’accés a l’acampada de Sa Font Coberta, Es Pixarells i Marjanor per evitar la superació de l’aforament i entrada de gent sense permís d’acampada ni estar registrada.

– Control que es respecta la normativa de les zones d’acampada referent a renou i utilització de foc.

Actualment l’atenció al públic que dona l’IBANAT a les zones d’acampada és de 8 a 19 h. Els darrers caps de setmana s’ha constatat que individus han entrat a les zones d’acampada fora d’aquest horari, circumstància que no s’havia produït anteriorment i que, a més, suposa una infracció de les mesures contra la COVID-19 atès que tots els usuaris s’han de registrar abans d’accedir a les instal·lacions. A més, s’han rebut queixes de comportaments incívics com ara renous i consum excessiu d’alcohol.

Davant aquesta situació, inèdita fins ara en aquests espais, l’IBANAT ha decidit reforçar la vigilància per assegurar el correcte ús de les instal·lacions, garantir la qualitat del servei a la resta d’usuaris i evitar riscos de tipus sanitari relacionats amb el coronavirus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt