Ara llegint
Els pins descontrolats acaben amb els olivars

Els pins descontrolats acaben amb els olivars

No sé si ha estat per la pandèmia de la COVID-19, perquè han vingut manco visitants o perquè Déu ens ha donat una mà, aquesta temporada no hem tingut quasi incendis forestals.

Això no vol dir, de cap manera, que haguem trobat la vacuna. La manca de gent per les muntanyes, efectes meteorològics i altres fets són bàsics, per suposat, però no podem oblidar que   Mallorca i les illes estan molt, molt descuidades per lo que respecte a neteja de les muntanyes i abundància de vegetació innecessària com, per exemple, els pins.

Un pinar és, sense cap dubte, una imatge preciosa, com un alzinar o qualsevol cúmul d’arbres. Aquests pinars es van menjant els olivars i fan que els seus propietaris deixin de cuidar-los.  Esbarzers, fullaca i en definitiva terreny descuidat, són els elements més propicis als incendis. Els problemes que posa l’administració per llevar o dur controlats els pinars, és ja un problema seriós i de cada dia ho serà més. Podem veure a cada passa com els pns van guanyant terreny als olivars. És un fet.

Hi som a temps. Fa una anys un home major però sabut em digué: “si no es deixen cuidar les finques a la Serra de Tramuntana a base de fer neteja i que els propietaris en puguin gaudir i fer-hi coses, veurem un inceni que començarà a Andratx i no s’aturarà fins a Pollença”. Queda dit.

Foto: Joan Oliver

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt