Ara llegint
Endesa activa la segona fase del seu pla de responsabilitat davant de la COVID

Endesa activa la segona fase del seu pla de responsabilitat davant de la COVID

Endesa, en el seu compromís amb la societat, presenta la segona fase del Pla de Responsabilitat Pública, dotat amb 25 milions d’euros, i activat el mes de març passat quan l’emergència sanitària sense precedents, generada per la Covid-19, exigia unes mesures immediates d’ajuda al nostre país. La inversió de dotze milions d’euros en la compra directa de material sanitari i les donacions a institucions públiques i privades bolcades en la lluita contra la pandèmia ha contribuït a pal·liar aquesta necessitat inicial apressant. Però ara queda un repte igual d’important que el primer: la recuperació socioeconòmica del nostre país i l’ajuda urgent als més vulnerats i als més vulnerables.

Per a això Endesa ha completat el disseny de la segona fase del pla, complint lo exposat en la presentació de la primera fase, i que se sosté sobre dos eixos ben definits: 

1.  Endesa Famílies. La inclusió social és l’objectiu, a través de projectes de suport a famílies en situació de vulnerabilitat en els territoris més afectats. Endesa vol minimitzar el risc d’exclusió i per això ha de continuar ajudant a la cobertura de les seves necessitats bàsiques. En l’anterior fase del pla, gairebé 200.000 famílies vulnerables van ser ateses (amb el que s’ha aportat per part d’Endesa, la seva Fundació i els empleats a través de microdonacions).

  • En aquesta segona fase es tindrà en compte l’educació com a necessitat bàsica. Endesa treballa per a pal·liar la bretxa digital que s’obre entre nens i joves de diferent entorn econòmic quan l’educació es converteix en virtual i es necessiten eines específiques per a accedir a les aules.
  • L’ocupació és una altra de les necessitats més urgents derivades d’aquesta crisi pel que la formació per a accedir al mercat de treball és una altra de les vies d’ajuda del programa. Es faran programes per a fomentar l’ocupació en col·lectius en situació vulnerable en desocupació derivada de la pandèmia, a través de feines d’acompanyament, formació i desenvolupament de competències.

2.  Endesa Activa. Reactivació econòmica.  Mesures que propiciïn la reactivació del teixit empresarial.

  • Assessorament, digitalització i suport econòmic a Pimes, element fonamental del nostre teixit empresarial. La crisi ha deixat palesa la necessitat de continuar fent costat a sectors amb un alt grau d’afecció econòmica derivat de la crisi sanitària i el confinament, a través de la creació de noves vies innovadores de relació.
  • Plans específics de reactivació local a través de col·laboracions amb entitats i institucions especialistes en el mentoring individualitzat d’empreses que permetin adaptar-se a la situació post COVID i assegurin la seva subsistència. Endesa està profundament vinculada a zones que necessiten, més que mai, el desenvolupament de plans concrets i adaptats a la idiosincràsia de la zona.

Lliçons apreses

Aquesta segona fase del Pla de Responsabilitat Pública d’Endesa es basa en el que s’ha après i aconseguit en aquesta fase inicial en la qual, al costat de la Fundació Endesa, s’han establert i enfortit llaços de col·laboració amb entitats, institucions i altres fundacions. Segons el conseller delegat d’Endesa, José Bogas, “la capacitat de la societat per aunir esforços, amb agilitat, i canviar la direcció dels seus projectes cap a un focus diferent i solidari, ha de ser una de les lliçons apreses. La vida és impredictible, però el fet que fa falta un esforç de tothom per a superar els reptes, això sí que és predictible”.

Amb aquesta segona fase, la companyia vol reforçar un missatge que forma part de la seva estratègia global: la necessitat de no deixar a ningú enrere, en qualsevol transició energètica, econòmica o social que es plantegi. La transició justa, la sostenibilitat, exigeix que el bé sigui per a tothom.

La importància de seguir molt pendents

Endesa subratlla la importància de seguir molt pendents de les necessitats socials perquè la situació actual no ens faci pensar que es pot tornar a la situació anterior a l’estat d’alarma. Milers de negocis, milers de famílies, estan en un nou i difícil escenari. Endesa ha gestionat una de cada dues peticions de suspensió de contracte d’electricitat realitzades durant l’estat d’alarma, en concret, 15.182 (el 55% del total nacional) i el 47% de les sol·licituds d’ajornament del pagament de les factures, la qual cosa ha permès a 14.406 clients de la companyia ajornar el pagament de l’electricitat durant el pitjor de la crisi. A més, la companyia va oferir, voluntàriament, l’ajornament del pagament a clients domèstics, amb bon historial de pagament, que per llei no havien de patir talls de subministrament, però sí que poguessin tenir facilitats en el pagament de les seves factures. Endesa ha rebut també 2.541 sol·licituds per a accedir al bo social de treballadors autònoms que han cessat la seva activitat o reduït la seva facturació en un 75% per la pandèmia i no superaven determinats nivells de renda, els nous supòsits reconeguts per a accedir al bo social durant l’estat d’alarma. I Endesa ha realitzat 67.347 sol·licituds de modificació de potència per a adequar la potència elèctrica contractada per les empreses o autònoms a les noves condicions provocades durant la crisi i reduir així els seus costos fixos, la qual cosa suposa que la companyia ha atès el 57% de les 117.494 peticions d’ajust realitzades per tot el sector elèctric a Espanya.

En el cas concret de les Illes Balears, s’han fet 5.898 sol·licituds de reducció de potència, 886 sol·licituds suspensió temporal de contracte, 899 sol·licituds suspensió de facturació,126 noves sol·licituds de bo social i 55 casos més de clients que ja tenien el bo social i s’han acollit al bo social amb els nous supòsits establerts.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt