Ara llegint
Una vergonya que fa mal als ulls

Una vergonya que fa mal als ulls

Diuen els entesos que les companyies elèctriques, telefonia i serveis, tenen dret a ocupar les façanes de les cases alienes per donar els serveis que ells mateixos venen i cobren als seus clients. Pot ser sigui així i si ho és, pens, s’hauria de canviar la llei o al manco posar-hi i fer complir el sentit comú. Una cosa és emprar el pas per una façana, cosa que ja em sembla un vergonya però bé…, i l’altra és fer desastres com els que podem veure  casa sí, i casa també.

És curiós perquè aquestes empreses de serveis han de tenir cera del corpus quan nosaltres, els ciutadans, hem de complir estrictament les ordenances municipals i les normes que ens imposen també les mateixes empreses que emmerden ca nostra. Estic ben convençuts de que tothom ha de complir i fer les coses bé. He dit tothom, i jo el primer. Aquestes mateixes instal·lacions es podrien passar per baix de l’acera tapades amb una canonada i entrar-les a les cases com fan, per exemple, amb l’aigua.  No és de rebut tenir aquesta estesa allà quan ens tenen la proa sempre al damunt perquè als nostres voltants hi tenim la Serra de Tramuntana. No ho entenc.

No puc entendre com els ajuntaments i altres estaments permeten aquest desgavell que fa mal als ulls. Sóller, que és allà on visc i de on són les fotografies, fa oi de les escampadisses de cable posat de qualsevol manera i sense cap mirament damunt façanes protegides, de pedra i altres precioses.  No faig esment sols als lloc més macos, ans tot al contrari, les fotografies  que il·lustren aquesta humil opinió, són de carrers de segona línia però els del centre estan igual o pitjors.

No em cansaré mai de demanar seny tant als que l’han d’aplicar com als que han de vetllar perquè s’apliqui. No puc comprendre com es podem omplir la boca de protegir i protegir i, un dels resultats és aquest. Qui ens protegeix d’aquest desastre? Pot ser un dia algú posar fil a l’agulla…

Un exemple del mal gust i atemptat contra la bellesa de les façanes de pedra. Foto: Jaume Casasnovas

Bona setmana

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt