Ara llegint
La investigadora Pilar Arnau presenta la biografia d’Aina Moll

La investigadora Pilar Arnau presenta la biografia d’Aina Moll

El llibre que glosa la figura i feina  Aina Moll i Marquès: Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana, escrit  per Pilar Arnau i Segarra, ha estat presentat avui a l’ajuntament de Palma.

La biografia de la intel·lectual, va des de la seva infantesa, passant per la seva època universitària a Barcelona fins a la seva ingent tasca com a docent –va exercir de professora a diferents instituts–, lingüista –va seguir les passes del seu pare, el filòleg Francesc de Borja Moll, i hi va col·laborar en l’elaboració dels dos darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear– i com a promotora de la llengua.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que “des de l’Ajuntament seguirem recordant la figura d’Aina Moll posant el seu nom a un carrer de Palma. Creim que és el millor homenatge que, com a ciutat, podem fer a la seva memòria”. Per la seva part, el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha apuntat que “l’objectiu és que aquesta biografia contribueixi a fer conèixer encara més la figura i l’obra d’Aina Moll i Marquès”.

Entre altres premis, la feina d’Aina Moll ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Palma, la del Consell de Mallorca, el Premi Ramon Llull del Govern Balear, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i dona nom a un centre educatiu de la ciutat.

@Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt