Ara llegint
Calvià homenatja les collidores que l’any 1932 reclamaren els seus drets

Calvià homenatja les collidores que l’any 1932 reclamaren els seus drets

L’Ajuntament de Calvià ha celebrat un acte d’homenatge a les collidores d’oliva del municipi que l’any 1932 varen protagonitzar una vaga per reclamar el seu dret de cobrar el mateix sou que els homes, i que des de fa alguns mesos compten amb una plaça al poble que commemora aquest fet històric.

L’acte va començar amb la lectura del Manifest de la vaga, a càrrec de l’actriu calvianera Maria Antònia Torrens, que també va realitzar la lectura dramatitzada d’un fragment del llibre “La vaga de les collidores d’oliva de Calvià, el 1932”, de Manel Suárez i d’una glosa que, en to de burla, es va publicar al setmanari “Foch i Fum”, sobre els fets que conduiren a la vaga.

El tinent de batle de Joventut, Participació Ciutadana, Medi Ambient, Transició Ecològica i Memòria Democràtica, Rafel Sedano, va destacar la importància de donar a conèixer fets històrics, desconeguts per a molta gent, com en aquest cas el que van protagonitzar “setanta valentes dones del terme que alçaren la veu per exigir una igualtat que, avui en dia, encara no existeix. Històries, ha afegit, de dones i gent de classes populars que no es coneixen fins que un historiador no les recupera”.

Tot seguit varen intervenir l’autor del llibre, Manel Suárez, i Maria Duran, familiar d’una de les collidores i impulsora del record d’aques fet històric.

L’homenatge va finalitzar amb un torn obert de paraules al públic assistent.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt