Ara llegint
La marca de garantia ESMEL creix un 80%

La marca de garantia ESMEL creix un 80%

La marca ÉSMEL va ser creada i registrada com a marca de garantía l’any 2006, per l’Agrupació per a la Defensa de l’Abella Autòctona Mallorquina, qui autoritza el seu ús als apicultors i envasadors de mel que compleixen amb els requisits que fitxa el seu reglament, i durant el darrer any ha experimentat un creixement del 80%.

La seva finalitat és l’obtenció de mel d’una qualitat diferenciada i garantida, i el seu reglament estableix els distints tipus de mels que es poden produir segons el seu origen botànic presentació o mètode d’obtenció i les correctes pràctiques d’obtenció i les característiques que han de reunir les mels per poder fer-ne ús de la marca.

Durant l’any 2019 es comercialitzaren, amb la marca de garantia ESMEL, un total de 2.160 kg de mel, obtinguda de les 310 caseres dels quatre productors inscrits.
Aquest volum de mel comercialitzada l’any 2019 representà un increment de més del 80% respecte a l’any anterior.

L’Agrupació per a la Defensa de l’Abella Autòctona Mallorquina estableix els mecanismes de control necessaris per a garantir el bon ús de la marca de garantia ÉSMEL, que són de dos tipus: controls de verificació de dades del registre d’apicultors i controls de verificació de la qualitat dels seus productes.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt