Ara llegint
Santa Eulària subvenciona la restauració del paisatge rural tradicional

Santa Eulària subvenciona la restauració del paisatge rural tradicional

Aquesta setmana s’ha iniciat el període perquè els particulars que ho desitgin puguin sol·licitar les ajudes per a la conservació i millora de l’entorn rural del municipi que atorga l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i que enguany amplien a pous, trulls i eres els elements patrimonials amb dret a les ajudes. Aquestes subvencions estan dotades amb 35.000 euros, estan destinades a projectes per a la rehabilitació de parets de pedra seca i altres elements del paisatge rural tradicional, de manera que es mantingui el paisatge i s’eviti l’erosió a les zones de pendent. El límit màxim de subvenció per propietari és de 3.000 euros i el termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre.

Les ajudes que atorga l’Ajuntament es varen iniciar per fomentar el manteniment de la tradició de les parets de ‘pedra seca’ i, de fet, encara és una de les seues principals funcions de manera que les ‘parets de tanca’ (dues vessants de pedra) o ‘parets de trencada’ (per a contenció de terres en feixes) s’han de construir o rehabilitar fent servir aquesta tècnica.

Altres elements la rehabilitació dels quals es pot acollir a les ajudes són les sénies, els molins de vent i de sang o els aljubs. Enguany a aquesta llista s’afegeixen també les inversions en conservació de pous, trulls i eres. Queden excloses obres per a usos no agraris com ara ús de pedra a habitatges, piscines, enjardinaments i aparcaments, entre d’altres.

Només es podrà presentar una petició per persona i aquesta ha de ser la propietària de la finca en què es faci l’actuació i estar empadronada a Santa Eulària des Riu. Igualment, el terreny on es faci la restauració haurà de pertànyer al terme municipal de Santa Eulària des Riu i no podrà ser una finca dedicada a activitats d’agroturisme o turisme rural.

Seguint les polítiques d’Igualtat, un dels requisits és que els peticionaris presentin una declaració responsable per confirmar que no han estat sancionats o condemnats els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt